مشاوره پزشک عمومی یا متخصص با بیمار از طریق ارتباطات سمعی و بصری و تبادل اطلاعات انجام میشود، تا مشکل تشخیص داده شود و طرح درمانی بیمار تعیین شود. این ارتباط میتواند بین یک درمانگاه دوردست و مطب یک پزشک از طریق خط ارتباطی مستقیم برقرار شود و یا ممکن است، نیازمند ارتباط از طریق شبکه اینترنت صورت گیرد.
کنترل بیمار با استفاده از طریق وسایلی که اطلاعات را از دور جمع آوری میکنند و به پایگاه کنترل برای تفسیر ارسال میکنند. این نوع کاربرد میتواند در بر گیرنده علائم حیاتی مثل قند خون یا الکترو کاردیوگرافی قلب یا انواع دیگری از شاخصهای بیماران بستری در خانه باشد. اینگونه خدمات میتوانند مکمل خدماتی مثل حضور پرستار باشند.
مراکز آموزش مستمر پزشکی مطالب لازم را برای ارائه به متخصصین پزشکی و سمینارهای پزشکی فراهم میکنند، تا به گروههای هدف در نواحی دوردست برسد.مشتریان اطلاعات پزشکی و سلامتی میتوانند از طریق اینترنت به اطلاعات تخصصی مورد نیاز دسترسی داشته باشند و یا با عضویت در گروههای مباحثه تخصصی به تبادل اطلاعات بپردازند.
در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط
دکتر فاطمه نعمت اللهی ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.
یک تصویر ممکن است، در داخل یک ساختمان یا بین دو ساختمان در یک شهر و یا از یک نقطه به هر نقطه دیگر جهان ارسال شود. تله رادیولوژی یا ارسال تصاویر به دست آمده با اشعه ایکس، سی تی اسکن یا ام آر آی (روش ذخیره و ارسال ) معمولترین کاربرد امروزی تله مدیسین است.بسیاری از رادیولوژیستها تجهیزات رایانه ای مناسب در منزلشان نصب کردهاند که آنها را قادر میسازد بدون رفتن به درمانگاه یا بیمارستان تصاویر گرفته شده در مراکز را مستقیما مشاهده کرده و کار تشخیصی خود را انجام دهند. رادیولوژی همچنان به روند رو به رشد استفاده فراوان از تله مدیسین در خواندن تصاویر از دور ادامه میدهد. سایر زمینههای تخصصی اصلی در این روند عبارتند از: پوست،چشم پزشکی،روان شناسی، قلب و پاتولوژی. طبق گزارشها و پژوهشها تقریبا پنجاه زیر گروه تخصصی پزشکی وجود دارند، که با موفقیت از امکانات تله مدیسین استفاده میکنند.
تله پاتولوژی کاربرد رایج دیگری از این فن آوری است. تصویر اسلایدهای پاتولوژی را میتوان برای دریافت مشاوره تشخیصی از یک نقطه به نقطه دیگر ارسال کرد.
تله مدیسین دارای دو جنبه است.نیمه اول معادله تله مدیسین بالینی است، که مناسب برای مناطق محرومی است، که خدمات پزشکی دیر به آنجا میرسد و اطلاعات، نیمه دیگر این معادله است.پزشک وبیمار از طریق اینترنت قادر به دستیابی به حجم بسیار عظیمی از اطلاعات هستند.
در حاشیه تله مدیسین تجهیزاتی وجود دارند، که امکان جراحی از فواصل دور را فراهم میسازند. یک جراح مشهور قلب در آمریکا با استفاده از تجهیزاتی که از طریق اینترنت قابل کنترل هستند، میتواند یک جراحی قلب روبوتیک را در آفریقا انجام دهد.در عین حال که چنین کاربردهایی برای آینده مطرح هستند، امروزه نیز این کار به صورت آزمایشی انجام شده است.