چگونه آب و هوا بر COVID-19 اثر می گذارد؟

تحقیقات اخیر نشان می دهد که با کاهش دما و رطوبت، موارد بیشتری از ویروس کرونا (COVID-19) مشاهده می شود. رطوبت پایین، ویروس را با ثبات تر می کند و باعث گسترش آن می شود(COVID-19) .، درهوای سرد و خشک افزایش می یابد؛ اما این مساله به معنی فصلی بودن کوید19 (COVID-19) نیست. برای مثال، ایالت متحده آمریکا در فصل گرم و مرطوب بیشترین میزان مشاهده را داشته است.

اولین مطالعات درمورد خانواده کرونا ویروس ها (SARS-CoV) نشان می دهد که هوا در انتشار کرونا ویروس مهم است. این ویروس الگوی فصلی به خصوصی ایجاد نمی کند؛ اما با تغییرات هوا، تعداد موارد مشاهده ویروس تغییر می کند. در هنگ کنگ، در دمای پایین نسبت به هوای بالاتر، موارد جدید 18 برابر بیشتر بوده است.

معمولا ویروس های تنفسی ارتباط اساسی با تغییرات آب و هوا دارند و شیوع آن ها تغییرات فصلی را نشان می دهد. به عنوان مثال، عفونت های آنفلوانزا و ویروس سینسیال تنفسی در فصل زمستان بیشتر دیده می شود. در هوای سرد و خشک، انسان مستعد ابتلا به ویروس ها می شود. در فصل های سرد، لایه مخاطی در بینی خشک می شود. این عملکرد موهای ریز داخل بینی را مختل می کند. به این معنی که ممکن است بینی نتواند ویروس ها را به خوبی پاک کند.

رطوبت و بارندگی

مطالعات آزمایشگاهی و مشاهده ای از بیماران مبتلا به   (COVID-19)تأثیر رطوبت بر ویروس (SARS-CoV-2) را نشان می دهد. در یک آزمایش، رطوبت نسبی هوا را 53درصد و دمای  هوا 23 درجه سانتی گراد قرار دادند. در این شرایط ویروس حتی بعد از 16 ساعت هم تخریب نشده بود. مطالعات آزمایشگاهی لزوماً پیش بینی نمی کنند که چگونه یک ویروس در دنیای واقعی رفتار خواهد کرد. با این حال، یک مطالعه در 17 شهر چین با بیش از 50 مورد ابتلا، ارتباط بین افزایش رطوبت و کاهش در موارد (COVID- 19) را نشان داده است.

نحوه تعامل دما و رطوبت، الگوهای آب و هوایی مختلفی را ارائه می دهد؛ که با عرض های جغرافیایی تعیین می شوند. مقایسه داده های اقلیمی شهر هایی که بالاترین آمار ابتلا به این ویروس را دارند؛ نشان می دهد که اکثر این مناطق در نوار جغرافیایی 30 تا 50 درجه سانتی گراد هستند. اگرچه ارتباط دقیقی بین بارندگی و رطوبت با مرگ و میر بر اثر کویید19 یافت نشده است اما بررسی ها در کشور های مختلف نشان داده است که بارندگی و افزایش رطوبت، موجب بالارفتن تعداد مشاهدات این ویروس شده است.

درجه حرارت

پیوند بین موارد ابتلا به ویروس و دما کمتر قطعی است و در بسیاری از کشور ها رابطه ای دیده نشده است. اما مطالعات در کشور های ترکیه، مکزیک، برزیل و ایالت متحده می گوید که بین درجه حرارت محیط و (COVID-19) ارتباطی وجود دارد. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که ویروس (SARS-CoV-2)، در دمای 4 درجه سانتی گراد  (39.2 درجه فارنهایت ) در خارج از بدن، پایدار است اما در دمای بالاتر از 37 درجه سانتی گراد (98.6 درجه فارنهایت) به نسبت زیادی ناپایدار می شود.

آفتاب و نور ماوراء بنفش

به نظر می رسد که اشعه ماوراء بنفش خورشیدی تاثیری بر کویید19 ندارد زیرا طول موج مورد نیاز برای از بین بردن ویروس ها و باکتری ها زیر 280 نانومتر است. این نوع از نور می تواند انسان را در عرض چند دقیقه دچار سوختگی شدید پوست و چشم کند؛ که به دلیل وجود لایه ازن به زمین نمی رسد. شاید دلیل انتقال کمتر ویروس در شرایط سرد و خشک در ارتفاعات بالا، اثرات نور UVB که طول موج 280 الی 320 نانومتر دارد؛ باشد. البته سطح بالای ویتامین D در افراد ساکن این مناطق نیز به این مساله کمک می کند.

دانشمندان آکسفورد عقیده دارند مردم نباید از مطالعات مشاهده ای میزان ابتلا به (COVID-19) در شرایط آب و هوایی مختلف برای یافتن فصل و دوره انتقال این ویروس استفاده کنند. آن ها استدلال می کنند که موارد بیشتری از گزارشات ثبت شده در هر کشور وجود دارد و این آمار قطعی نیست و ممکن است در دوره ای افراد بیشتری تست داده باشند.

دانشمندان مختلف جهان به این نتیجه رسیده اند که در طی یک بیماری همه گیر، ویروس جدید آنچنان با سرعت پخش می شود و احتمال انتقال قوی است؛ که تاثیرات آب و هوا مثل درجه حرارت و رطوبت نادیده گرفته می شود. به همین دلیل است که بسیاری از کشور های گرم و مرطوب حتی در فصل تابستان نیز به دلیل ضعف کنترل بهداشت عمومی و رعایت نکردن نکات بهداشتی مثل ماسک زدن میزان ابتلا و انتقال بالایی داشته اند.

TeleVisit به شما توصیه می کند فاصله گذاری اجتماعی و ماسک زدن را جدی بگیرید و با مراقبت از خود و عزیزانتان در همه فصل ها از کرونا دور باشید.

منبع: سایتmedicalnewstoday.com

 

نظرات

مقالات مرتبط

سایر پزشکان مرتبط