مزایا و فواید سلامت الکترونیک

امروزه متخصصان، سلامت الکترونیک را در دسته مراقبت‎‌های بهداشتی قرار می‎‌دهند. مفهوم سلامت الکترونیک یا eHealth به استفاده از ICT در بخش بهداشت و درمان و تجهیز منابع پیشرفته برای دستیابی به مدیریت کارآمدتر، تشخیص بهینه بیماری و مراقبت بهتر از بیمار اشاره دارد. این حوزه دربرگیرنده مسائلی نظیر ارتباط پزشک و بیمار، تحقیقات و مدیریت بیمارستان است.

صنعت eHealth یا سلامت الکترونیک در حال توسعه و بهبود است. طبق گزارش پورتال داده آماری Statista، در سال ۲۰۱۸ حوزه سرمایه‎‌گذاری جهانی سلامت الکترونیک حدود ۶.۱۴ میلیارد دلار رشد داشته است. طبق بررسی‌ها، کشورهای عضو سازمان بهداشت جهانی (WHO) علاقه ۵۸٪ به حوزه سلامت الکترونیک و اجرای استراتژی‎‌های خاص و مرتبط به این حوزه پیدا کرده‎‌اند.

در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط  دکتر فاطمه نعمت اللهی  ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.

به لطف بهبود و پیشرفت فناوری امروزه می‎‌توان از ابزارها، روش‌ها و کانال‎‌های جدید به منظور افزایش کیفیت زندگی بیماران بهره برد. از جمله این مزایا می‎‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نحوه نظارت بیمار بهبود می‌یابد.

هنگامی که از کانال‎‌های دیجیتال برای نظارت بیمار استفاده می‎‌شود، پزشک بهتر می‎‌تواند به بهبود شکاف بین خود و بیمارانش کمک کرد. این فناوری و تکنولوژی به نظارت آسانتر و سریعتر بر وضعیت بیمار و ثبت پیشرفت او کمک می‎‌کنند.

 

  • تعداد بیماران آگاه و مطلع افزایش می‎‌یابند.

اینگونه بیماران می‎‌توانند تصمیمات بهداشتی بهتری برای خود اتخاذ کنند. زمانی که آنها وضعیت سلامتی خود را درک می‎‌کنند بهتر می‎‌توانند به سلامت خود کمک کنند. در ضمن، این تکنولوژی امکان دستیابی به امکاناتی نظیر کتاب‎‌های راهنما و بهترین روش‎‌های مراقبت از خود را افزایش می‌دهد. به عنوان مثال، در طول همه‎‌گیری بحران کووید به وسیله این تکنولوژی از اطلاعات روز دنیا برای مراقب از خود کمک گرفتیم.

 

  • انسان‎‌ها را به سبک زندگی سالم و تغییر عادات ناسالم تشویق کنیم.

تکنولوژی روز می‎‌تواند به ما انسان‎‌ها کمک کند دقیقا بدانیم به چه صورت زندگی می‎‌کنیم. به عنوان مثال، اپلیکیشن‎‌هایی که میزان وزش و مقدار غذای مصرفی ما را بررسی می‎‌کنند ما را با سبک زندگی سالم آشنا کرده و به بهبود وضعیت زندگی و تغییر عادات کهنه ناسالمان کمک می‎‌کنند.

 

  • کارکنان و پزشکان بخش مراقبت‎‌های بهداشتی می‌توانند راحت‌تر و سریع‌تر درباره وضعیت بیمار تصمیم‌گیری کنند.

در ضمن، این تکنولوژی به تغییر نحوه برخورد متخصصان با بیماران کمک می‎‌کند. به عنوان مثال، ICT می‎‌تواند به شناسایی راحت‌ترین روش‎‌های درمانی یا تشخیص بیماری‎‌ها در مراحل اولیه کمک کند.

 

  • میزان دسترسی افراد به مراقبت‎‌های بهداشتی بهتر و برابر را افزایش می‎‌دهد.

این قابلیت باعث می‎‌شود دسترسی به مراقبت‎‌های بهداشتی دیگر به زمان و مکان محدود نشود. به همین خاطر، افراد می‎‌توانند بدون انجام هیچگونه سفر غیرضروری به مراقبت‎‌های بهداشتی بهتر دست یابند. در ضمن، این تکنولوژی فرصت افراد را به منظور دستیابی به مراقبت‎‌های بهداشتی برابر افزایش می‎‌دهد.

 

  • قابلیت دسترسی به بیمارستان و کلینیک‎‌های بهداشتی بهتر و کارآمدتر را فراهم می‎‌کند.

دستیابی به امکانات بهداشتی هرچند ساده می‎‌تواند جان میلیون‎‌ها انسان را نجات دهد. به همین خاطر، با کمک تکنولوژی می‎‌توان قابلیت دسترسی به بیمارستان‎‌ها و مراکز بهداشتی را ساده تر کرد.

در سامانه تله ویزیت، بصورت آنلاین توسط  پروفسور دکتر سیروس مومن زاده  ویزیت شوید. جهت تله ویزیت روی لینک زیر کلیک کنید.

نظرات

مقالات مرتبط

سایر پزشکان مرتبط