از خواب پریدن نوزاد

از خواب پریدن نوزاد

از خواب پریدن نوزاد به ویژه در ماه‌های اولیه زندگی زیاد اتفاق می‌افتد و والدین را دچار زحمت و بی خوابی می‌کند. بیدار شدن نوزادان در خواب می‌تواند طبیعی باشد اما گاه از وجود مشکل و یا بیماری جدی تری خبر می‌دهد. تکان‌های شوک مانند در نوزادان هنگام خواب مادران را نگران می‌کند.

علل از خواب پریدن نوزاد

از خواب پریدن نوزاد می‌تواند طبیعی باشد و یا از عوامل گوناگون نشأت بگیرد. در ادامه برخی از علل از خواب پریدن نوزاد به همراه راهکارهای مناسب را ارائه داده‌ایم.

  • احساس ترس در نوزاد

نوزاد معمولا در خواب به صورت غریزی احساس ناامنی وترس دارد. ترسیدن نوزاد زمانی بیشتر می‌شود که اطراف او خالی باشد. نوزاد با ترس وگریه از خواب میپرد و والدین در صدد آرام کردن کودک برمی‌آیند. اولین راه حل بغل کردن کودک میباشد که حس امنیت را به نوزاد منتقل میکند.

 

  • قطع تنفس

شاید برای شماهم پیش آمده که نوزادتان در خواب خیلی آرام نفس بکشد سپس۱۵ثانیه نفس نکشد،که ممکن است نگران شوید در حال خفگی باشد. نگران نباشید این امر در کودکان زیر۶ماه طبیعی است و۵درصد خواب نوزاد را به خوداختصاص میدهد، اما اگر نوزاد پس از ۶ماهگی هم دچار این عامل باشد بنابراین باید حتماً به پزشک مراجعه کنید.

 

  • خرخرکردن، ‌خرناس کشیدن کودک درخواب

یکی از عوامل خرخر کردن در نوزادان به علت آلرژی می‌باشد که باید کودک تحت نظر پزشک باشد. اما خرناس کشیدن نوزاد به صورت منظم هیچ جای نگرانی ندارد و ممکن است علت آن سرماخوردگی کودک باشد.در صورتی که خرخر کردن های کودک با مکث صورت بگیرد احتمالاً راه های تنفسی کودک بسته شده که باید به متخصص اطفال مراجعه شود تا بررسی های مربوط به گوش، حلق، بینی شروع و اقدامات لازم انجام شود.

  • تشنج درخواب

بعضی ازکودکان نوزاد از خواب می‌پرند و پرش دست دارند. پرش دست یعنی کودک احساس ترس کرده و دستانش را باز میکند. در برخی از نوزادان پرش دست از علائم تشنج است مخصوصاً اگرسابقه خانوادگی داشته باشید. در این صورت باید نوزاد خود را تحت نظرپزشک متخصص قرار دهید و از دارو برای درمان او استفاده کنید. در صورتی که دست کودک لرزش نداشته باشد و یا لرزش دست سریعا قطع شود تشخیص تشنج داده نمی‌شود.

 

  • عرق زیاد در نوزاد

بعضی از نوزادان در حین خواب عمیق شبانه شان بیش از حد عرق می‌کنند. عرق کردن مسئله ی پیچیده و ‌‌نگران کننده ای نیست اما زمانی که تعریق در هنگام خواب بیش از حد باشد، به گونه‌ای که از خواب بپرد ممکن است نشانه ی بیماری قلبی مادرزادی در او باشد. در این حالت کودک برای نفس کشیدن مشکل دارد.

توجه داشته باشید که دمای اتاقی که کودک را در آن میخوابانید باید تنظیم باشد، وقتی دمای اتاق کودک بیش از حد بالا باشد موجب پریدن نوزاد از خواب و اذیت او می‌شود. دمای مناسب برای اتاق کودک بین ۱۵تا۲۰درجه است.

 

نکاتی برای خواب بهتر نوزاد

1. بیدارکردن نوزاد

وقتی نوزاد در ماشین می‌خوابد چه باید کرد؟ بهترین راه آن است که او را در صندلی‌ای که خوابیده به خانه ببرید و بگذارید همانجا از خواب بیدار شود. اگر می‌خواهید نوزاد را در تخت خوابش بگذارید، مطمئن شوید که خوابش عمیق است تا از خواب بیدار نشود.

2. نوزاد زیاد می‌خوابد

نوزادان حدود 16 ساعت در شبانه‌روز می‌خوابند و فقط برای غذاخوردن و تعویض پوشک از خواب بیدار می‌شوند. وقتی بزرگ‌تر می‌شوند، بیشتر شب می‌خوابند و روزها بیدار هستند. یک شیرخوار 6 ماهه باید در طول شب خواب راحتی داشته باشد و در روز 2 تا 3 بار چرت بزند. کودک یک ساله احتمالا یک یا دوبار در روز چرت می‌زند و خواب شب‌اش 11 ساعت است.

3. چرت بیش‌ از‌ حد نوزاد

چرت نوزاد وسوسه‌انگیز است چون بلافاصله بعد از خوابیدن نوزاد می‌توانید به کارهای روزمره‌ تان برسید اما باید توجه داشته باشید که این موضوع نباید تبدیل به یک عادت شود برای چرت‌زدن نوزادتان برنامه داشته باشید تا بتواند شب راحت بخوابد. اگر نوزادتان همیشه خسته و خواب‌آلوده است به احتمال زیاد باید برنامه‌ریزی‌تان را تغییر دهید یا از پرستار فرزندتان بخواهید در طول روز او را نخواباند.

4. احساس امنیت

اگر نوزاد در مکانی ایمن نخوابیده، جای او را تغییر دهید. این مکان می‌تواند شامل تخت بزرگسالان، نیمکت و زمین باشد. همیشه او را به پشت بخوابانید تا از بروز اختلال مرگ ناگهانی نوزادان در خواب جلوگیری شود. پتوها، بالش‌ها، اسباب‌بازی‌های نرم و... را دور نوزاد بگذارید تا آسیبی به او وارد نشود. هرگز نوزادی که خوابیده را کنار کودکان و حیوانات خانگی قرار ندهید.

5. غذا خوردن، استراحت‌کردن، خوابیدن

طبیعی است که نوزاد بلافاصله پس از غذاخوردن بخوابد. در میان غذادادن و رسیدگی به نظافت نوزاد تازه‌متولد‌شده و خوابیدنش وقفه‌ای وجود ندارد و همه‌چیز به‌سرعت اتفاق می‌افتد. سعی کنید بین غذاخوردن، رسیدگی به نظافت و خوابیدن او چند دقیقه‌ای فاصله ایجاد شود در این بین برای او داستان بخوانید.

6. حرکات کششی پس از چرت‌زدن

نوزادتان خواب‌آلود است؟ او بیش از 6 ماه دارد و در طول روز 20 دقیقه چرت می‌زند؟ او را ترغیب کنید بیشتر بخوابد. چطور؟ سعی کنید نوزاد را بیشتر بیدار نگه دارید و بین چرت‌ها آرام اندام‌هایش را بکشید. این کار باعث می‌شود چرت‌هایش طولانی‌تر -بین1 یا 2 ساعت- شود.

 

7. برنامه‌ریزی روزانه

برای چرت روزانه نوزاد برنامه‌ریزی کنید. با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید به نوزادتان کمک کنید:

 

سعی کنید نوزادتان هر روز در ساعت مشخصی چرت بزند.از چرت‌زدن نوزادتان در بعد از ظهر جلوگیری کنید. اگر نوزاد شب به سختی می‌خوابد زمان چرت روزانه‌اش را کمتر کنید.حتما نوزاد را در چرت روزانه و خواب شبانه در تخت خودش بخوابانید.

8. عجله نکنید

عطسه، سکسکه، آه و... صداهایی هستند که نوزاد در خواب از خود درمی‌آورد بنابراین لازم نیست به سرعت به اتاق نوزاد بروید. حتی بی‌تابی و گریه‌کردن شیرخوار نیز می‌تواند نشانه این باشد که در حال حل‌کردن مشکلات خود است. پیش از آنکه به سوی او بروید چند لحظه صبر کنید، او بی‌دفاع، ناراحت و گرسنه نیست.

 

 

9. نوزاد تازه از خواب بیدار شده را بغل نکنید

پس از چند هفته، بلافاصله پس از بیدارشدن نوزاد او را بغل نکنید. بگذارید چند دقیقه در تختش بماند و اگر نیاز به خواب داشت دوباره بخوابد. این کار باعث می‌شود اگر شب بیدار شد دوباره بخوابد.

اگر بلافاصله از تخت بلندش کنید و به او غذا بدهید و به نظافتش رسیدگی کنید، عادت می‌کند و اگر خواب‌آلوده باشد به خواب نمی‌رود.

با وارد شدن در سایت www.TeleVisit24.com تنها با وارد کردن نام و نام خانوادگى و شماره موبایل و ثبت نام در سامانه تله ویزیت، بلافاصله و حداکثر طى مدت ٢٤ ساعت پاسخ خود را از بهترین پزشکان متخصص دریافت کنید و دیگر نگران سلامت خود نباشید.

نظرات

پانته آ
من هم همین مشکل را دارم لطفا راهنمایی کنید
شیوا

مطلب بسیار مفیدی بود ممنون از اطلاع رسانیتون

حمیده دهقان
بسیار متشکرم
Joe Henderson
Dude, this is awesome. Thanks so much
ارسال نظر
سایر پزشکان مرتبط